Monday, March 07, 2011

''Jangan terlalu baik, saya akan merindui awak.”
“Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai awak.”
“Jangan jadi terlalu rapat dengan saya, saya mungkin jatuh hati dengan awak.”

“Jika seseorang yang hadir dalam hidup kamu tapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi.. jangan terlalu sedih. Terimalah kenyataan, sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu. Masa akan menentukan segala-galanya. Jika dia ditakdirkan bersama kamu, dia akan kembali. Kembali pada kamu.”

“Adalah lebih baik untuk berani mencintai walaupun akhirnya anda akan kecewa daripada tidak mahu mencintai kerana takut akan risiko mencintai.”

“Jangan putus asa apabila terdapat saingan dalam percintaan. Adalah lebih baik untuk anda mencubanya atau anda mungkin akan kehilangan orang yang anda sayangi selamanya.”

“Salah satu perkara yang paling indah dalam hidup ini ialah memberitahu kepada orang yang anda sayangi betapa penting dan istimewanya dia kepadaJika dia boleh terima anda seadanya, dan sanggup menerima kekurangan anda dan masih sanggup bersama anda dan lebih menyayangi anda, maka anda adalah orang yang paling bertuah kerana ada seseorang yang mencintai anda seadanya anda.”

“Mencintai dan dicintai perlukan keberanian. Keberanian untuk terus mengekalkan rasa cinta itu. Seterusnya diikuti perasaan keikhlasan untuk menerima orang yang dicintai seadanya…”

“Bila diri dicintai.. Dia pasti akan berusaha untuk ada…sentiasa ada bersama''

ak tsenyum bile bace ni..yup nng betol ape yg depa tulis..kadang2 kita tlalu buta mncintai org yg kita sayang..sedangkan dye dah bnyak lukakan hati perasaan kite..kadang kadang kite xnk pn ilang org yg kite sayang..yela sape pn xnk kn..tapi dah takdir..mungkin dye bukan jodoh kite..

hmm..mcm aku..ak sayang kan dye..tapi dye dah pmainkan cinta aku..jadi buat ape lg nk mjdi bodoh kn..
so ak trime jela org yg btol2 mhargai ak dan mnyayangi aku..n..yup..ak amat bhagia skrg.. :) bhagia ygg drasai ni lain...yer AKU SAYANG DEKAT DYE.. hehehe..

time kasih awak..hari2 saya bgtu bmkna skrg..saya heppy ada awak..awak sgala2 nye buat saya..saya sayangkan awak sangat2.. :) saya harap kite kekal buat slama lamanyer ok..saye takot sangat bile kite gadoh..takot awak tinggalkn saye..takot awak ptuskn saye..saye jnji xkn buat awak marah2 lagi..xmau buat lgi.. pomis dear..love u  so much .. <3

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...