Friday, May 27, 2011

:::. rindU serindU - rindU nye .:::

dah pagi buta ak baru bole update entry baru..aduss..hurmm....tajuk dekat atas.. ~ rindu ~
ri ndu kat sape..? ak rindu kat kazen ak ni...


mase kecik kecik dulu...kami n da geng suke sangat main masak masak..masak nye hnya pasir..tapi canggih dah..masak dalam periuk tok ma yang dah tak nak guna..rase mcm baru semalam baru lepas main masak masak..sekejap je mase berlalu..betol lah..orang cakap..andai mase tu boleh berputar kembali,sume orang nak pusing balik jarum jam tu kan..termasuk ak..klu diberi pilihan..ak nk ak kecik je...menjadi budak kecik yang kekadang tak reti ape ape pasal dunia ni..yang hanya tau bermain bermain dan bermain..bile lapar..tunggu orang suapkan..bile ngantok..amik bantal dan tido..takyah pening pening nak pikir ape ape...andailah mase bisa berputar kembali...


ceritenye mcm ni..disebabkan tok ma kami tu ade kedai..so kami pegi lah curi curi bawang kan sikit..pastu amik lilin sebatang..pastu amik mancis..kumpul kumpul daun rambutan..pastu..sorang jage line..tak mau bagi api kne tiup dek angin..kiteorg ade 2 kumpulan..lucu sangat mase tu..mcm sweet je sumenye..mase tu takde pn rase malu malu kan nak main masak2.. yg syok nye..kazen ak ni lelaki turut serta jugak..cewah..piwit..mula - mula..lilin tu kami hiris sikit sikit..pastu agak2 dak panas periuk belanga tu..kami pn tabur lah kan lilin tu..dye pn jadi cair mcm minyak je..pastu bubuh plak bawang..cmour pasir...goreng goreng smpai lah takde api..hahaa...klu boleh nak buat balik mcm tu..tapi....mane boleh dah..hanya tinggal sebagai kenangan....

ak dengan kazen ak tu agak kamceng jugak mase kecik kecik..bile tibe je musim buah..seronok sangat sbb bole g kat kebun tok ma yang penuh dengan pokok duku..ape lagi kan..tolong kutip lah...orang dekat atas yang panjat..kami yang kecik kecik ni hanye tunggu dekat bawah kutip aje buat yang gugur...pastu main timbang timbang buah..tapi skung dah takde dah..pokok pokok duku tu sume pn dah tak banyak dah tinggal..juga mnjadi kenangan...rumah yang kami slalu rehat rehat time pegi kat kebun tu pn dah runtuh dah...

agak lame kami terpisah..seingat ingat ak..mase ak darjah 4 nak masuk darjah 5..kami terpisah sebab masalh kuarga...lame.................................................................barulah jumpe balik..mase tu ak pegi dekat kem fotography mase tu ak tingkatan 4..tak tau lah pulak kan dye tu kazen ak..skali tgk mcm tak pecaye..tapi mase tu dah nak balik dah..dye tgh tunggu bas n ak plak tgh tunggu ny mom datang amik..dye pn tegur lah ak..myb dye pn was was jugak nak tgur kot kot salah org..ak plak xtgur sbb ak malu..yelah..zman kcik dulu lain..ni dah besar panjang..malu malu...haha...

tapi skung sume tu dah tinggal kenangan..sume dah besar.. bile ingat zaman budak budak kecik dulu rase happy sangat..angah kite dah besar..did u believe it..?hahaa....klu kawen dah dapat anak ni ngah... =) dulu main doktor2..masak2..mak mak... heee..best nye....


skrg..kami dpertemukan balik....alhamdulillah.. =) pnah jugak ak terpikir mcm mne agak nye kalo kami tak kan jumpe dah lpas skian lame tpisah...tapi bile tgk kat wall fesbuk dye..tetibe je hati ak mnjadi sayu..sbb rindukan knangan dulu... thanks awak yang poyo tu  sbb slalu tag name sblm tido mlm2... walaupun hanye tag..tapi ia cukup bmkne...

buat ikhwan fahmi my luvly kazen... semoga kamu mnjadi anak yang soleh..jage diri elop2..blaja betol betol jgn banyak memain..kamu yang terbaik..! sayang kamu slamenye my kazen
=)



~ zatikhwan ~
sayang kamu sepupu saye.

2 comments:

  1. thnk my kazen sudi coretkan cerita ni ka blog ..alhmdulilah la..kita d'prtmukan balek .. kenangan lalu ..selalu dingtan ..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...